Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Stoofpotje van venkel en gerookte zalm

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 eetlepel boter
2 venkelknollen in reepjes (bewaar het venkelgroen voor de
garnering)
1 fijngesneden kleine ui
400 gr aardappelen in blokjes van 2 cm
1 fijngesneden teentje knoflook
2 dl witte wijn
2 eetlepels crème fraîche
100 gr gerookte zalm in stukjes, of zalmsnippers
zout, versgemalen zwarte peper
1/2 citroen in schijfjes

Bereiden

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de
venkelreepjes hierin met de ui en de aardappelblokjes 5
minuten.
Voeg de knoflook toe en schep goed om.
Schenk er de wijn en wat water bij, zodat alles net onder
staat.
Laat de groenten met het deksel op de pan op laag vuur in 20
minuten gaar worden.
Schep de crème fraîche en de gerookte zalm
voorzichtig door de groenten en breng het gerecht op smaak met
zout en zwarte peper.
Garneer met venkelgroen en citroenschijfjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rouget-barbet aubeurre de persil
Zalm op Afrikaanse wijze gemarineerd, geserveerd met samosa vangarnalen
Visschotel met croûtons en aïoli
Asperges met St.-Jacobsschelpen
Forel met champagne

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes